Wplyw soli na nasza cere

Wplyw soli na nasza cere

Bez względu na to przyzwyczaić dodając trochę więcej soli, aby wszystko, co jeść, to nie jest łatwe do jedzenia pokarm, który jest zbyt słone, a fakt, że słabo solone jedzenie jest lepsze, nie jest łatwe albo. Oznacza to, że sól należy zrównoważyć smak w żywności. Pytanie brzmi: co zrobić, jeśli masz zbyt solone jedzenie gotujesz? Co zrobisz, jeśli jedzenie jest zbyt słone?

Niektórzy kucharze rozwiązałoby japonki zaczynając od zera, lub wrzucenie jej część na zewnątrz. Ale czy masz wystarczającą ilość składników? Być może, jeśli coś nie rozpadły się całkowicie, nie może być dobre rozwiązania, aby zapisać się do jedzenia.

Brązowy cukier

Dla sosem nad-solone lub zupy, można dodać odrobinę cukru i soku z cytryny wycisnąć. Kilka szczypty cukru brązowego zwykle leczyć nadmiar soli w zupie, gulaszu i sosem bez słodzenia danie.

Ziemniaki

Jeśli żywność pozostaje słony, drobno pokroić surowe ziemniaki i dodać go do mieszanki. Ziemniaki wchłonie nadmiar soli w żywności nad-solone. Przechowywać plastry w naczyniu, dopóki nie okaże przezroczyste. Pamiętaj, aby wyrzucić ziemniaki przed podaniem.

Dodawanie Bland Składniki

Oprócz ziemniaków, innych sposobów, aby pokryć się zasolenia jest dodanie mdłe składniki, jak grzybów, pomidorów, śmietany lub mleka. Kilka kropli słodkiego sherry, wina lub odrobiną jogurtu naturalnego, zależnie od typu naczynia zaangażowanych, można naprawić antenę nad-solone. Przez ponad-solone ryby, kurczaka, wołowiny lub wieprzowiny, nadmierne zasolenie może być maskowane przez podduszanie jedzenie z łagodnym sosem lub sos.

Dodawanie ilość cieczy

Większość czasu, natychmiast zwiększa ilość płynu jest najszybszym rozwiązaniem. Odnosi się to do zup, gulaszu i sosów. Kolejny szybki fix jest dodać kilka łyżek mleka do gulaszu.
Artykuł dzięki: